Ny bok: Närmare varandra – 9 veckor till en starkare parrelation

Idag höll jag för första gången i vår nya bok (utgiven av Natur och Kultur). Boken, som heter Närmare varandra, är tänkt att läsas under nio veckor, ett kapitel per vecka med tillhörande övningar. Innehållet bygger på KBT-metoden Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) med inslag av Acceptance and Commitment Therapy (ACT), och har prövats i två studier av parterapi på nätet. Vill du vinna ett eget exemplar? Skriv ditt bästa relationstips i rutan (längst ner på denna sida) så är du med i utlottningen av 10 böcker (Lottningen skedde söndagen den 12 augusti klockan 23:59. Fem av vinnarna ser du nedan och övriga fem på Facebook).

“Majoriteten av de par som gick igenom bokens övningar blev mer nöjda med sin relation och lyckades bryta prestigekamper och andra låsningar som förgiftar relationer. Syftet är att paren får lära sig hur de kan förbättra sitt samspel, hantera konflikter på ett konstruktivt sätt, öka acceptansen för olikheter och skapa mer närhet i sin relation.”

Boken riktar sig till par, och kan med fördel även användas av parterapeuter. I det inledande kapitlet får man bland annat “ta tempen” på sin relation med ett nyutvecklat test; Valentinskalan. Valentinskalan med sina sju frågor ger en relativt bra fingervisning om relationens kvalitet för stunden. En poäng på 13 är det mest typiska bland personer som söker hjälp, medan 6 poäng är det vanliga i nära anslutning till en skilsmässa. Ett mycket harmoniskt partnerskap brukar ge poäng på omkring 17 och högre. Testa själv – du får automatisk svar direkt här på sidan!

[su_table]

[WpProQuiz 7]

[/su_table]

[lightbox link=”http://www.carlbring.se/wp/wp-content/uploads/2018/07/Valentinskalan-1200-x-628.jpg” thumb=”http://www.carlbring.se/wp/wp-content/uploads/2018/07/Valentinskalan-1200-x-628-1024×536.jpg” width=”1024″ align=”center” title=”” frame=”true” icon=”image” caption=””]

Relationsproblem är tyvärr vanliga och de påverkar oss på många plan. I vår självhjälpsbok guidas paren till att hitta mönster och ömma punkter i sitt samspel och får hjälp att bygga vidare på styrkor de har som par.

Närmare varandra hjälper läsaren att:
• upptäcka mönster och ömma punkter i ert samspel
• förstärka de styrkor ni redan har som par
• förbättra ert samspel med varandra
• hantera konflikter på ett mer konstruktivt sätt
• öka acceptansen för varandras olikheter
• skapa mer närhet i er relation.

Köp boken på AdlibrisBokus, CDON eller läs ett smakprov från boken!

[lightbox link=”http://www.carlbring.se/wp/wp-content/uploads/2018/07/NarmareVarandra1200x628.jpg” thumb=”http://www.carlbring.se/wp/wp-content/uploads/2018/07/NarmareVarandra1200x628-1024×536.jpg” width=”1024″ align=”center” title=”” frame=”true” icon=”image” caption=”Maria Burman och Anna-Karin Norlander är kliniskt verksamma psykologer med bred erfarenhet av parterapi. Per Carlbring och Gerhard Andersson är psykologer, psykoterapeuter och professorer. De fyra författarna inledde sitt samarbete redan år 2007 med världens första internetbaserade parterapistudie. Fotograf: Carola Björk.”]