Päls och pixlar – Träffa terapihunden Ludde och hör om vår fobibehandling i virtuell verklighet

Äntligen är det dags! Mellan den 20-23 september invigs Albano, det nya fina och påkostade campusområdet som sedan hösten 2021 är hem för Psykologiska institutionen. Efter 39 år i Frescati Hage har institutionen nu bosatt sig i toppmoderna lokaler i Albano.

Invigningsceremonin
Själva invigningsceremonin äger rum utomhus nedanför Albanotrappan den 20 september mellan kl. 11:30–12:00. Därefter är allmänheten välkommen att utforska campus och ta del av ett digert invigningsprogram som pågår i fyra dagar.

Fokus på Psykologiska institutionen
Psykologiska institutionen kommer att medverka med flera spännande programpunkter under dessa dagar. Här har du chansen att lära dig mer om institutionens verksamhet och se några av Stockholms allra nyaste byggnader.

Albano Talks
Bland annat kommer Robert Johansson att prata om maskinpsykologi och John Axelsson om sömnens påverkan på hjärnan. Men kanske det som sticker ut mest är programpunkten “Päls och pixlar” med professor Per Carlbring den 22 september kl. 12:00–13:00.

Päls och pixlar med Per Carlbring
I “Päls och pixlar” får du chansen att träffa terapihunden Ludde och lära dig mer om fobibehandling i virtuell verklighet. Det blir en unik möjlighet att se hur traditionell psykoterapi kan kompletteras med modern teknik som virtuell verklighet för att behandla fobier och ångest.

Så missa inte denna unika chans att både utforska det nya Albano campus och få insikter i spännande psykologiska forskningsområden. Vi ser fram emot att välkomna dig!

För fullständigt program och mer information se här.