“Handbok för oglada” – ny bok för deprimerade

Är du deprimerad, nedstämd eller bara oglad i största allmänhet? Då är du långt ifrån ensam! Idag räknar man med att uppemot 25 procent av kvinnorna och 10 procent av männen någon gång i livet kommer att vara kliniskt deprimerade. Till det kommer ett mycket stort antal människor som “bara” är nedstämda eller oglada (testa din nedstämdsnivå här: 9 kryssfrågor som ger svar på 3 minuter).

Även om det är skrämmande siffror kan man samtidigt konstatera att det inte behöver vara på det viset! Idag finns nämligen många verktyg som effektivt påverkar ens mående på ett postivt sätt. I denna helt nya bok, skriven av psykologerna Lars Ström och Per Carlbring, får du tillgång till en lång rad av dessa metoder och strategier. De flesta har sin utgångspunkt i kognitiv beteendeterapi (KBT), och alla är sådana som i forskning har visat sig ge en tydlig effekt för att minska nedstämdhet och depression – och skapa ökad livsglädje. Men detta är ingen mirakelkur! Boken kommer med sina 228 sidor säkerligen att hjälpa många, men långt ifrån alla.

Boken är förhoppningsvis även användbar för dig som arbetar med vård av människor, och den innehåller både förklaringsmodeller och arbetsformulär som kan användas i den egna verksamheten. Bland annat finns ett nytt Välmåendeformulär som just nu utprovas vid Stockholms universitet. Alla bokens formulär kan också gratis laddas ner från www.kbtakademin.se och användas fritt.

Vill du ha ett gratis exemplar av boken? Enkelt! Tryck på knappen “Dela detta på G+” samt skriv en kort hälsning i kommentarsrutan nedan. Det är allt! Gäller de 25 35 första och du behöver hämta boken på mitt kontor för jag är värdelös på att skicka paket – dessutom gör det mig oglad ;-)

Vill du skaffa boken utan krångel kan du från och med idag beställa den via Bokus (då skickas boken direkt hem till dig)

[lightbox link=”http://www.carlbring.se/wp/wp-content/uploads/2014/02/HandbokFörOglada1.jpg” thumb=”http://www.carlbring.se/wp/wp-content/uploads/2014/02/HandbokFörOglada1-1024×494.jpg” width=”1024″ align=”center” title=”HandbokFörOglada” frame=”true” icon=”image”]

 

 

111 thoughts on ““Handbok för oglada” – ny bok för deprimerade”

 1. Är du någon gång ner i Skåne vill jag gärna läsa denna bok. Jag gillar det mer västerbottniska uttrycket oglad i titeln!

  • Kul att du gillar titeln! Jag ska till Skåne (eller institutionen för psykologi Olof Johanssons halvtidsseminarium den 3 juni kl 10-12). Kanske kunde vi ses i samband med det?

   • Det är samma dag som min käresta tar sin examen från psykologprogrammet :) så om jag inte är allt för förvirrad och uppstressad ska jag försöka komma förbi.

   • Gött! Bor inte i Sthlm men går Maria Lindaus kurs i klinisk neuropsykologi på psyk inst. Är på Frescati hagväg 9-10 april nästa gång och hämtar gärna boken då om det passar dig.

 2. Hej Per! Låter som spännande läsning. Kommer gärna förbi! Var och när finns möjlighet?

 3. Jag tar gärna ett ex av denna bok. Hämtar på ditt rum. Ola Frykheden (T8).

 4. kul och spännande med ny bok! kan man få den signerad om man vinner en?

 5. Hej. Jag har delat och vill också gärna ha ett ex! Såg nedan du ska till Lund senare i vår, möter gärna upp då om möjligt!

 6. 22 kommentarer just nu borde innebära att minst tre finns kvar till mig. Men jag blir glad om jag får en. I kraft av efternamnet :) Var hämta?

 7. Nu har jag också delat. Och precis som Mats så vill jag också ha min signerad. :-)

 8. Jag delar oavsett om jag får en. Men det vore roligt om det fanns ett (tappat räkningen) ex kvar :)

 9. Jag skulle gärna komma och hämta boken! Dock kan jag inte dela den via google+ då mitt liu-konto inte stödjer det… Kan jag kanske dela det på Facebook istället, som kompensation?

   • Vad trevligt! Jag såg ditt svar sent, dock, men jag ska se till att komma förbi så snart som möjligt!

 10. Spännande läsning! Jag skulle gärna vilja hämta ett exemplar (med signatur!) om det finns nagra kvar, besöker regelmässigt Sverige, och kommer da gärna förbi vid nästa tillfälle alternativt kan jag skicka ett bud. Hälsar Hanna Thörn

 11. Jag missuppfattade nog instruktionerna något, delade till G+ strax efter kl 8 men skrev hälsningen där i st för här. Men skulle det finnas något ex kvar så det göra mig mindre oglad :-)

 12. Friexemplaren kanske är slut, men om inte skulle jag gärna ta emot ett exemplar!

 13. Delar gör jag gärna i vilket fall. Finns det något exemplar kvar så ställer jag mig gärna på kö för det. I vilket fall kommer jag att läsa och rekommendera boken.

 14. Är det bara att dyka upp på Frescati och fråga efter dig, eller finns boken för avhämtning i receptionen?? Dyker ev. upp med tåget från Uppsala i morgon em.

  • Tvivlar på att jag är tillräckligt känd för att man bara ska kunna fråga efter mig på Frescati – men vi kan låtsas! …här finns annars ett bombsäkert fusksätt att hitta till mig: http://kartor.eniro.se/m/nJExY ;-) Imorgon finns jag på kontoret till kl 16 (därefter iväg på ett möte i city).

   • Men då .. jag menade ju Frescati=psyk inst förstås. Till yttermera visso kommer jag pga. anledning inte iväg till Stockholm idag i alla fall. Du har möjligtvis inte någon kollega här på Sveriges äldsta universitet som kan agera kurir??

    2014-03-05 14:10 GMT+01:00 Disqus :

 15. Hejsan, jobbar som utredare för barn och ungdomar på socialen. Har en grabb, 19 år, som precis har börjat att plugga juridik i Stockholm. Skulle han kunna ta vägarna förbi och hämta ett exemplar till mej som han kanske också läser.

 16. Hej, arbetar som ptp-psykolog i i Lund och vill gärna ha ett ex av boken. Är i Stockholm först 22-23 maj men då kan jag hämta upp ett exemplar om det finns kvar.
  Hälsningar, Per

   • Hej Per. Den 23 närmar sig med stormsteg. Är det någon viss tid på dagen som passar dig bättre än någon annan?
    Hälsningar, Per

    • Föreläser på psykoterapeutprogrammets avslutningsdag + är med på frågestund på eftermiddagen så säkrast är på rasten klockan 10:15-10:30 i sal U10 på Frescati hagväg 8. Funkar det?

     • Det ska gå bra. Skrev upp ditt telnummer från tidigare inlägg och hoppas att det fungerar om jag inte skulle hitta.

     • Hej Per. Jag hinner tyvärr inte komma idag. Hoppas det går bra att jag istället skickar ett frankerat kuvert?
      Hälsningar, Per

     • Det går utmärkt att skicka ett förfrankerat kuvert till mig så skickar jag boken sedan. Du hittar adressen här på hemsidan under “kontakt”.

 17. Hej! Min kommentar försvann i cyberrymden… ok, det är bara att börja på nytt; kanske lite mer optimistiskt denna gång… Boken är bara för intressant, som jag bara måste läsa. Jag älskar att läsa psykologisk (kvalitets)litteratur, som dessutom hjälper mig att förstå både mig själv och andra människor bättre. Så, Pär jag hoppas det finns ett ex kvar, eller…!?

   • Upptäckte precis att du skickat ett förfrankerat sverigepaket. Jag lägger bok nummer 32 på lådan direkt. …och eftersom det stod “max 2 kg” så slängde jag med en annan bok också – lite som ett påskägg ;-)

 18. Min kommentar försvann också och jag undrar om det betyder att jag börjar tappa greppet om det här med internetz. Det är är i alla fall delat!

 19. Hej Per,
  Är mycket intresserad av att läsa boken. Har bok nr “35” lämnat ditt rum? Är kanske sent ute….

 20. Hej
  Finns månne bok nr 35 kvar? Isf vill jag gärna ha.
  Undrar
  Annika Sjölund-Alsberg

 21. Åh! Ska ha min första patient som psykologkandidat och undrar om det månne finns någon bok kvar?

Comments are closed.